Încep analizele în filialele teritoriale ale PDL

Nemulţumirile din teritoriu încep să preseze PDL, care va începe o analiză în fililalele locale. Cel mai vehement caz vine de la Constanţa, unde filiala cere excluderea din partid a unui lider marcant: Sever Voinescu.

Adăugat: 15 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Democrat Liberal a anunţat că pregăteşte criteriile de selecţie a candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi europarlamentare din 2014.

Până atunci, în filiale are loc analiza alegerilor parlamentare de la sfârşitul anului trecut, soldate cu un scor mult sub ţinta fixată, iar unii din membrii PDL riscă să fie înlăturaţi din partid.

Printre ei şi Sever Voinescu, fost deputat şi fost purtător de cuvânt al campaniei de realegere a preşedintelui Traian Băsescu. 

Membrii Biroului Permanent Naţional al PDL au stabilit calendarul deplasărilor în teritoriu, astfel că pentru această săptămână sunt vizate organizaţiile din Argeş, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea şi Vrancea.

Tot din teritoriu vin şi primele nemulţumiri legate de activitatea unor membri ai partidului.

Filiala Constanţa îl vrea exclus pe Sever Voinescu

Conducerea filialei Constanţa a solicitat excluderea fostului vicepreşedinte PDL Sever Voinescu din partid, pentru susţinerea unui contracandidat al formaţiunii în campania electorală din iarnă. 

"În cazul domnului Sever Voinescu nu este vorba despre libertatea de opinie. Este vorba de faptul că a făcut campania electorală pentru contracandidaţi de-ai noştri. Lucrurile astea le vom analiza şi vom propune Biroului Permanent Naţional, pentru că dânsul era vicepreşedinte al partidului atunci când desfăşura aceste activităţi...Nu este o ţintă pentru mine şi pentru conducerea partidului Sever Voinescu. Dar pe de altă parte nu pot fi de acord să rămână în partid primari care au fost pe bannere şi materiale cu contracandidaţii noştri", a spus Blaga.

Discuţii aprinse pe Convenţia Naţională

În timp ce acest subiect rămâne să fie discutat la nivelul conducerii, un lucru este cer:  data Consiliului Naţional de Coordonare, 23 februarie.

În cadrul Consiliului va fi stabilită data Convenţiei Naţionale, cel mai probabil pentru luna mai, în cadrul căreia democrat-liberalii îşi vor alege o nouă conducere.

Vocile din partid sunt împărţite şi pe marginea acestui subiect.

În timp ce unii consideră că stabilirea convenţiei pentru luna mai reprezintă o oportunitate pentru o organizare mai meticuloasă, alţii susţin că o reorganizare a partidului trebuie făcută cât mai repede.

Amendamente la buget

În ceea ce priveşte statutul de partid de partid de opoziţie, Vasile Blaga spunea  că imediat ce proiectul de buget va ajunge în Parlament democrat-liberalii vor depune în comisiile parlamentare de specialitate toate amendamentele pe care PSD şi PNL le-au propus la bugetul pe 2012.

El a adăugat că PDL va depune şi alte amendamente menite să corecteze eventualele derapaje ale guvernului condus de premierul Victor Ponta, făcând referire la faptul că pensiile ar trebui indexate, potrivit legislaţiei, cu 5% şi nu cu 4% cum a fost anunţat de executiv.

Săptămâna viitoare va avea loc şi o întâlnire între liderii PDL şi reprezentanţii FMI.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
15 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza