Încă 17 sesizări privind posibile nereguli în procesul de vot

Poliţia a mai înregistrat 17 sesizări în legătură cu procesul de vot la referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

Adăugat: 7 Octombrie 2018
Ultima actualizare:7 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Monica Dajbog, purtător de cuvânt MAI
trimite pe mail

Poliţia a mai înregistrat 17 sesizări în legătură cu procesul de vot la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, dintre care şase nu s-au confirmat, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

"De la ultima raportare până în prezent, au fost înregistrate 17 sesizări de posibile fapte contravenţionale sau infracţiuni. Dintre acestea, şase nu s-au confirmat. Celelalte sesizări sunt în curs de verificare şi soluţionare", a spus Dajbog.

--------------------------------------------------------

Autorităţile au înregistrat 16 sesizări în legătură cu posibile nereguli privind procesul de vot în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, cele mai multe fiind deja soluţionate sau în curs de verificare, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Procesul de votare a decurs până acum fără probleme deosebite, a precizat ea la prezentarea situaţiei existente la ora 13:00.

Până acum nu s-au aplicat amenzi pentru contravenţii, dar au fost şi unele nereguli, a spus Monica Dajbog.

Monica Dajbog: În legătură cu două sesizări în legătură cu posibile infracţiuni se continuă verificările pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi persoanele responsabile. De asemenea, în judeţul Bacău au fost primite prin 112 sesizări cu privire la faptul că sunt secţii de vot unde urnele nu sunt sigilate. Drept urmare, a fost anunţat Biroul Electoral de Circumscripţie. În ceea ce priveşte persoanele din centrele de reţinere şi arest preventiv, începând de ieri, de la începerea procesului de vot, şi până astăzi, la ora 12:00, au votat prin intermediul urnei speciale 510 persoane.

Purtătorul de cuvânt al MAI le-a cerut cetăţenilor care au cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte ilegale să le sesizeze autorităţilor competente şi a amintit prevederile legale conform cărora se pedepsesc fapte ca împiedicarea exercitării dreptului la vot, violarea secretului votului, falsificarea înscrisurilor de la birourile electorale, votul multiplu sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza