Înalta Curte se pronunţă pe incompatibilitatea preşedintelui Iohannis

Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Apă, Canal şi Pieţe.

Adăugat: 21 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:21 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pronunţă astăzi în cazul incompatibilităţii preşedintelui Klaus Iohannis, după ce reprezentantul Agenţiei Naţionale de Integritate a cerut judecătorilor admiterea recursului.

Decizia a fost amânată de mai multe ori.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Apă, Canal şi Pieţe.

Dosarul a ajuns la Instanţa Supremă, pentru că la Curtea de Apel din Alba Iulia fostul primar, actualul şef al statului, a obţinut câştig de cauză.

Agenţia Naţională de Integritate a făcut recurs, dar dosarul a fost amânat de mai multe ori de judecători, pentru că trebuiau îndeplinite mai multe proceduri complexe, în şedinţe nepublice.

La termenul de azi, care a avut loc cu citarea părţilor, magistraţii au anunţat că amânarea este necesară pentru a studia concluziile depuse de avocaţi.

Apărarea a susţinut că, în calitate de primar al Sibiului şi reprezentant al adunărilor generale în cele două companii, preşedintele Iohannis apare doar ca semnatar al actului constitutiv.

Referitor la presupusa incompatibilitate în relaţia cu societatea "Apă Canal", avocaţii au spus că societatea respectivă era de interes regional, pentru că acţiona în două judeţe, şi nu local aşa cum prevede în mod expres Legea incompatibilităţilor .Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
21 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza