În următoarele şase luni, preţuri mai mici la asigurările auto obligatorii

Asigurările auto obligatorii au de astăzi preţuri mai mici; pentru următoarele 6 luni poliţele RCA au tarifele plafonate.

Adăugat: 18 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:18 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Metoda de calcul şi preţurile maxime au fost stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară în urma consultărilor cu asociaţiile transportatorilor şi cu societăţile de asigurări. 

Tarifele de prime maxime se stabilesc pentru clasa de Bonus Malus B 0, adică un dosar de daună ca pentru o maşină nouă.

Astfel, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică de până la 1400 cmc al cărui şofer are o vârstă cuprinsă între 31 şi 60 de ani asigurarea nu poate depăşi 617 lei pe an, dar poate ajunge la 985 de lei pentru 12 luni dacă proprietarul are mai puţin de 25 de ani.

Totuşi un şofer care în ultimii ani nu a provocat accidente va beneficia de o reducere considerabiă a asigurării.

Scăderea este semnificativă la TIR-uri şi camioane grele.

De la prime care depăşeau 20000 de lei pe an o firmă de transport va achita acum cel mult 7500 de lei pe an.

Norma RCA introduce şi posibilitatea de compensare directă, ceea ce va permite păgubitului să-şi repare maşina pe propria asigurare, iar la cererea clientului dosarul de daună poate fi transferat la o maşină nouă pentru continuitatea reducerii de tarif atunci când istoricul de daune nu are accidente. 

Bonus Malus este un sistem de asigurări prin care preţul poliţei poate fi redus dacă în anul anterior şoferul nu a avut daune sau poate fi mărit, dacă acesta a produs accidente.

Astfel se urmăreşte încurajarea conducătorilor auto prudenţi şi descurajarea celor care, din diverse motive, înregistreaza daune mari sau în mod repetat.
 Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza