În Ungaria s-a emis prima carte de identitate electronică

Prima carte de identitate de tip nou a fost emisă în Ungaria. Documentul conţine informaţiile care se regăsesc în prezent şi pe cardul de sănătate şi pe cel de înregistrare fiscală şi va putea fi folosit şi pentru semnătura electronică.

Adăugat: 11 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:11 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Budapesta s-a emis astăzi prima carte de identitate electronică de tip nou, ce conţine un cip electronic şi dispune de numeroase elemente de securitate.

Documentul se eliberează la cerere sau în momentul expirării actului de identitate şi este valabil şase ani.

Prima carte de identitate de tip nou a fost emisă astăzi în Ungaria, documentul conţinând informaţiile care se regăsesc în prezent şi pe cardul de sănătate şi pe cel de înregistrare fiscală şi va putea fi folosit şi pentru semnătura electronică.

Datele pot fi accesate prin intermediul unui cip electronic, iar în funcţie de preferinţele cetăţenilor, cartea de identitate poate să conţină şi amprentele acestora.

Documentul este prevăzut cu 16 elemente de securitate, astfel încât falsificarea acestuia va fi, practic, imposibilă.

Noua carte de identitate se eliberează la cererea cetăţenilor sau în momentul expirării actelor deţinute de aceştia şi va fi valabilă şase ani.

Această carte de identitate se eliberează în mod gratuit în termen de opt zile, iar cererile se primesc începând din data de 4 ianuarie, fiind înregistrate până în prezent aproximativ 40.000 de solicitări.Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza