În România "nu se impune ridicarea nivelului de alertă antiteroristă"

SRI susţine că, pentru moment, nu există indicii referitoare la pregătirea unor atentate teroriste, iar autorităţile au decis că nu se impune ridicarea nivelului de alertă.

Adăugat: 8 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După atacul de la Paris, structurile de securitate din Europa au reacţionat imediat.

La noi, SRI spune că, pentru moment, nu există indicii referitoare la pregătirea unor atentate teroriste, iar autorităţile au decis că nu se impune ridicarea nivelului de alertă, care rămâne acelaşi - precaut.

SRI urmăreşte cu atenţie sporită evoluţia situaţiei, dă asigurări purtătorul de cuvânt al Serviciului, Sorin Sava. 

Măsurile adoptate de Serviciul Român de Informaţii sunt luate pe baza evaluărilor permanente pe care noi le facem şi sunt adecvate pentru fiecare situaţie în parte. Serviciul se află într-o permanentă precauţie şi activare eficientă a palierelor interne şi externe de cooperare, permit identificarea timpurie a riscurilor teroriste şi neutralizarea unor activităţi pe acest profil antiterorist., a spus Sava.

În alte ţări europene, nivelul de alertă a fost ridicat.

În Italia au fost luate măsuri de securitate speciale în aeroporturi şi gări, la fel şi în Spania, unde, în plus, au plasaţi mai mulţi poliţişti în zona centralelor nucleare şi electrice.

Şi în Germania au fost sporite parţial măsurile de securitate în ţară.

12 oameni morţi şi 11 răniţi este bilanţul actualizat comunicat de autorităţile franceze după atacul terorist de ieri,  de la Paris.

Corespondentul Radio România Tudor Ţepeneag transmite că Parisul este practic închis după ridicarea alertei teroriste până la gradul maxim.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
8 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza