În România "nu a fost reintrodus serviciul militar obligatoriu"

Generalul locotenent în retragere Virgil Bălăceanu a dezminţit ştirile false legate de posibilitatea recrutării cetăţenilor.

Adăugat: 13 Martie 2022
Ultima actualizare:13 Martie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În România nu a fost reintrodus serviciul militar obligatoriu, a  precizat la Radio România Actualităţi, generalul locotenent în retragere Virgil Bălăceanu.

El a dezminţit astfel ştirile false legate de posibilitatea recrutării cetăţenilor.

El a explicat că armata vrea să completeze unităţile de rezervişti, dar acest lucru se va face doar pe bază de voluntariat, cu avantajele materiale aferente:

Virgil Bălăceanu: La ora actuală, Armata României are în planurile de mobilizare completare ale unităţilor rezervişti. Ne referim la bărbaţii din România care au satisfăcut stagiul militar până în 2007 şi care fac parte din rezerva operaţională. Rezerva operaţională este îmbătrânită. Perspectiva este însă că această rezervă operaţională să fie înlocuită cu o rezervă mai tânără. Această înlocuire se va face pe baza voluntariatului. Dacă se vor aproba amendamentele la legea pregătirii populaţiei pentru apărare, legea introduce serviciul voluntar militar în termen, deci tot pe bază de voluntariat timp de patru luni de zile.

Potrivit legislaţiei, reintroducerea serviciului militar obligatoriu s-ar putea face doar dacă preşedintele României ar decreta una dintre cele trei stări excepţionale: de asediu, de mobilizare sau de război.

Decizia ar trebui apoi aprobată în Parlament.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Martie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza