În Italia este o nouă zi de doliu naţional. Premierul Cioloş, prezent la funeralii

În Italia este o nouă zi de doliu naţional cu ocazia funeraliilor unui al doilea grup de victime ale seismului de săptămâna trecută.

Adăugat: 30 August 2016
Ultima actualizare:30 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În această dimineaţă, premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii, Dragos Pîslaru, au plecat în Italia, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur.

Echipele de căutare din Amatrice au mai scos ieri două cadavre de sub dărâmături, astfel încât numărul celor care şi-au pierdut viaţa în cutremur a crescut la 292.

Înmormântările au loc, de altfel, în această comună, de unde sunt şi 10 din cei 11 români decedaţi, iar la ceremonii, potrivit corespondentului Radio România, participă şi episcopul ortodox, Siluan.  

Ceremoniile de înmormântare vor avea loc nu la Rieti, aşa cum hotărâse iniţial Executivul de la Roma, ci chiar la Amatrice, aşa cum au cerut, protestând pe străzi, localnicii afectaţi de cutremurul din 24 august. Replicile seismice continuă.

Până acum s-au înregistrat 2040, unele chiar cu magnitudini de 4,5, care au pus la pământ cea mai nouă clădire din sat, şcoala, clădire construită în urmă cu numai patru ani. 2600 de persoane dorm în sala de sport, singura rămasă neafectată de seisme, în corturi sau în maşini.

La Amatrice aveau rezidenţă şi 10 de cetăţeni români.

Zece au murit, motiv pentru care la ceremoniile de înmormântare va fi prezent şi episcopul ortodox român din Italia, Preasfinţitul Siluan.Autor:
Elena Postelnicu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza