În Italia, cel mai puternic seism din ultimii 36 de ani

Cutremurul de pământ care a avut loc ieri dimineaţă în Italia este cel mai puternic seism produs în peninsulă în ultimii 36 de ani, scrie presa italiană.

Adăugat: 31 Octombrie 2016
Ultima actualizare:31 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhivă
trimite pe mail

Mişcarea telurică a avut loc în regiunea Umbria şi a avut o magnitudine de 6,5 pe scara Richter.

Printre voluntari Protecţiei Civile Italiene se află şi români, menţionează corespondenta RRA.

Victoria Stroe, din localitatea Casperia: Deocamdată suntem toţi în casele noastre, doar că nu suntem liniştiţi, pentru că poate să fie în orice moment un alt cutremur. /.../ la noapte să dormim îmbrăcaţi, că dacă e să înceapă la noapte măcar suntem pregătiţi să ieşim repede. Pentru că din păcate la Casperia, în Centro Istorico, străzile sunt strâmte; unde ieşi, ieşi rău, pentru că poate în orice moment să îţi cadă din toate părţile ceva în cap. 

Reporter: Dvs faceţi parte din Protecţia Civilă, ajutaţi. 

Victoria Stroe: Da, da, suntem voluntari, eu şi soţul meu facem parte din Protecţia Civilă. Noi am evacuat satul az-dimineaţă, toate persoanele, erau bătrâni cu probleme care trebuia să îi ducem în braţe...Toate persoanele din sat au fost evacuate şi au stat sub protecţia noastră în piaţă, unde era oricum o zonă mai puţin periculoasă. 

MAE anunţă într-un comunicat că ambasada României la Roma şi consulatul general al ţării noastre la Bologna continuă demersurle pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea de informaţii actualizate în privinţa cetăţenilor români.

De asemenea, două echipe consulare mobile române sunt pregătite să se deplaseze în zona calamitată dacă vor exista solicitări.

MAE recomandă cetăţenilor români din zona afectată să informeze familia şi pe cei apropiaţi cu privire la starea lor. De asemenea, se recomandă consultarea paginii de internet mae.ro.Autor:
Elena Postelnicu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza