În ciuda negocierilor de pace situaţia din Ucraina rămâne tensionată

Conflictul din estul Ucrainei a dominat discuţiile de astăzi din cadrul Conferinţei de securitate de la München, în timp ce luptele dintre armata ucraineană şi separatişti pro-ruşi continuă să facă numeroase victime.

Adăugat: 7 Februarie 2015
Ultima actualizare:7 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cel puţin cinci soldaţi ucraineni şi cinci civili au murit în ultimele 24 de ore, iar rebelii pro-ruşi au reluat bombardamentele asupra oraşului Debalţeve, unul dintre punctele fierbinţi ale conflictului.

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat că nu este sigură că iniţiativa franco-germană de pace în Ucraina, prezentată ieri la Moscova, va avea succes.

Vorbind la conferinţa pe teme de securitate de la München, Angela Merkel şi-a exprimat îndoiala că furnizarea de arme ucrainenilor ar fi un lucru bun.

"Vrem să ne asigurăm că securitatea în Europa se face cu Rusia şi nu împotriva ei. Nu este sigur că discuiile pe care le-am avut, eu şi preşedintele francez ieri la Moscova, vor avea vreun rezultat, dar din punctul nostru de vedere misiunea noastră a meritat efortul", a afirmat Merkel.

Tot la München, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a afirmat că negocierile de pace continuă şi că ele ar putea fi încununate de succes pentru că Rusia este favorabilă unei soluţii paşnice care respectă integritatea Ucrainei.

Situaţia din estul Ucrainei îl contrazice însă pe Serghei Lavrov.

Separatiştii pro-ruşi si-au intensificat astăzi bombardamentele asupra poziţiilor deţinute de armata ucraineană şi au mobilizat forţe suplimentare.

În ultimele 24 de ore au fost ucişi cinci civili şi cinci soldaţi ucraineni, iar alţi 26 au fost grav răniţi.

Comandantul forţelor NATO în Europa a declarat astăzi că situaţia din estul Ucrainei s-a deteriorat.

Generalul american Philip Breedlove a declarat că sute de militari ruşi sunt direct implicaţi în luptele din estul Ucrainei şi livrează separatiştilor pro-ruşi echipament militar sofisticat.Autor:
Sorin Moţatu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza