În Capitală continuă ninsoarea.Oprescu îi roagă pe bucureşteni să nu-şi scoată maşinile

În Capitală se circulă în condiţii de iarnă, iar, potrivit declaraţiilor edilului şef, majoritatea arterelor au fost curăţate de zăpadă.

Adăugat: 26 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 1 În Bucureşti, în condiţiile în care ninge abundent şi duminică, autorităţile au intervenit în special pe bulevarde şi străzile pe care circulă transportul în comun.

Artele principale ale Capitalei sunt practicabile în proporţie de 100% - a precizat primarul Sorin Oprescu - de asemena, intrările şi ieşirile din Bucureşti nu sunt blocate. Trotoarele rămân, în continuare, necurăţate.

628 de persoane se află în adăposturile Primăriei Capitalei şi trei echipe mobile ale Direcţiei de Asistenţă Socială au distribuit produse de primă necesitate pentru cei care au refuzat adăpostirea: pături, haine şi hrană caldă.

Sorin Oprescu a explicat, duminică, ce urmează să facă echipele de deszăpezire din Bucureşti:

"Trecem la partea de pluguire continuă, pentru că şi ninsoarea este continuă. Vă rog însă frumos, să poftiţi cu camioanele să putem să luăm zăpada, mă refer la marile bulevarde, în aşa fel încât mâine de dimineaţă să poată să existe o circulaţie fluentă. Îi rog pe bucureşteni, ca astăzi să aibă răbdarea să-şi dea zăpada jos de pe maşină şi să aştepte, să nu-şi scoată maşinile în oraş pentru ca să putem să facem acest lucru", a făcut apel la cetăţenii bucureşteni, edilul şef.

Primarul Capitalei a insistat şi asupra degajării intrărilor şi ieşirilor spitalelor, astfel încât pacienţii care au nevoie de îngrijire medicală să poată ajunge la unitatea respectivă.

În cadrul Comandamentului de la nivelul Capitalei, reprezentanta asistenţei sociale a anunţat că, luni, centrele de educaţie şi îngrijire timpurie nu vor fi închise; ele vor avea program normal.

UPDATE În Capitală, ninge şi se circulă în condiţii de iarnă, fără probleme deosebite - după cum anunţă Brigada Poliţiei Rutiere.

La ora 9.00, şoseaua de centură este încă blocată între Bragadiru şi Jilava.

Bucureştiul se află până diseară la ora 22:00 sub avertizare cod portocaliu de viscol şi ninsoare, iar peste o oră este programat următorul comandament de iarnă, la Primăria Capitalei.

Primarul general Sorin Oprescu a solicitat să se continue activitatea de împrăştiere a materialului antiderapant, curăţarea trotuarelor de zăpadă şi intervenţia utilajelor de deszăpezire pe străzile laterale.

"Păstraţi bateriile pentru curăţatul bulevardelor şi al străzilor cu transport în comun şi intrăm pe deblocarea trotuarelor cu materiale antiderapante, ca să poată să circule lumea, şi pe străzile secundare. Le luăm în ordine: străzile care sunt perpendiculare pe marile bulevarde şi, după aceea, şi pe străzile mici, atât cât puteţi să intraţi cu utilajele dumneavoastră", a cerut sâmbătă seara, primarul general.

Comandament de iarnă, ora 10.00

Următorul comandament de iarnă a fost convocat de Primarul General în duminică dimineaţă, la ora 10:00.

Azi-noapte , adăposturile Primăriei Capitalei se aflau 512 persoane, iar cei care au refuzat adăpostirea au primit pături, haine groase, bocanci şi hrană caldă.

Potrivit ultimului comunicat, transmis sâmbătă seară de Primăria Capitalei, peste 1.200 de solicitări au fost făcute la serviciul de ambulanţă, în 24 de ore, peste 400 dintre acestea fiind urgenţe.

Ştire în curs de actualizare
 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Adriana Turea
Adăugat:
26 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza