Imunitatea lui Borbély, pe masa Comisiei Juridice

Deputaţii jurişti au pe ordinea de zi ridicarea imunităţii parlamentare a fostului ministru László Borbély, cercetat pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere.

Adăugat: 10 Aprilie 2012
Ultima actualizare:10 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia juridică din Camera Deputaţilor ia în discuţie solicitarea ministrului justiţiei de ridicare a imunităţii parlamentare a fostului ministru al mediului, deputatul UDMR, László Borbély.

Potrivit preşedintelui comisiei, Daniel Buda, la şedinţă a fost invitat şi fostul ministru.

Conform procedurilor, raportul întocmit de comisie va fi votat în primul plen al Camerei Deputaţilor, care va avea loc cel mai probabil după sărbătorile de Paşti.

După ridicarea imunităţii parlamentare, deputatul László Borbély va putea fi cercetat pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi pentru fals în declaraţiile de avere.

Amintim că László Borbély a demisionat săptămâna trecută din funcţia de ministru al mediului.
 
El a declarat că este nevinovat şi a explicat că a demisionat pentru a nu plana suspiciuni asupra activităţii guvernului.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat ministrului justiţiei, Cătălin Predoiu, declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului din partea Camerei Deputaţilor, necesar declanşării urmăririi penale faţă de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, deputat UDMR.

UDMR va propune un nou ministru
 

UDMR şi-a reconfirmat sprijinul pentru László Borbély şi a anunţat că va desemna un succesor în cursul acestei săptămâni

Consiliul Naţional al Uniunii Democrate Maghiare din România va nominaliza, marţi,  persoana care va ocupa funcţia de ministru al mediului, după demisia lui László Borbély.

Aceasta aparţine UDMR, conform înţelegerilor din coaliţia de guvernare.

Surse din interiorul Uniunii avansează două nume: Attila Korody, care a mai fost şef la Mediu în 2007 şi 2008, şi Károly Borbély, acum secretar de stat în Ministerul Economiei.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza