Impozitarea terenurilor şi clădirilor neîngrijite, introdusă în Codul fiscal

Proprietarii de terenuri și clădiri neîngrijite ar ăutea fi supraimpozitați de anul viitor, dacă prevederea din Codul Fiscal va fi păstrată.

Adăugat: 2 Septembrie 2015
Ultima actualizare:2 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputaţii din Comisia de buget-finanţe au adoptat cu puţin timp în urmă reintroducerea în Codul fiscal a articolului referitor la impozitarea cu până la 500% a terenurilor şi clădirilor neîngrijite.

Măsura ar urma să se aplice de anul viitor.

Această prevedere figura în forma iniţială a Codului fiscal, însă a fost eliminată la dezbaterile din iunie.

Urmează ca membrii Comisiei de buget să întocmească un raport la propunerile de reexaminare venite de la Senat, care va ajunge mâine în plenul Camerei Deputaţilor.

La discuţiile din comisie a fost prezent şi ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, care a spus că unele măsuri de relaxare fiscală ar putea fi aplicate în avans dacă bugetul va permite acest lucru.

"În funcţie şi de cum cifrele bugetului ne arată, adică să nu fie /reducerea TVA/ mai devreme de la 20% la 19%, fie cele privind taxarea muncii, /.../ anumite efecte şi în funcţie de asta vedem exact ce aplicăm şi de când aplicăm. Dar, clar, acest lucru este posibil şi este şi normal să fie aşa. Ministerul de Finanţe o să aibă în vedere ca orice măsură de acest fel să fie aplicată mai devreme", a spus Eugen Teodorovici.

Proiectul noului Cod fiscal a fost aprobat ieri de Senat în forma convenită săptămâna trecută de partidele politice. Principalele prevederi vizează reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată la 20% de anul viitor şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Tot pentru această dată se amână eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a taxei pe construcţiile speciale.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza