IMM-urile pot "lua" bani dintr-o donaţie a Elveţiei

Ministrul Maria Grapini a declarat că IMM-urile pot accesa fonduri dintr-o donaţie a Elveţiei către România în valoare totală de 20 milioane de franci elveţieni.

Adăugat: 24 Octombrie 2013
Ultima actualizare:24 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul delegat pentru IMM-uri şi mediu de afaceri, Maria Grapini, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, care a avut loc, la sediul PNL Timiş, că Elveţia a donat României 20 de milioane de franci, în urma unui acord, iar IMM-urile vor putea accesa câte 100.000 de franci din acest fond, pe care să îi returneze apoi statului "cu o dobândă bună".
    
"Nu trebuie să mai stăm pe banii de la statul român. Am făcut un acord cu Elveţia care ne-a dat 20 de milioane de franci elveţieni. Fiecare IMM va putea să ia câte 100.000 de franci şi să îi returneze apoi statului cu o dobândă bună. Este un acord cu statul elveţian, banii sunt donaţi. Sperăm ca din 2014 să putem lucra cu alte regului de piaţă pentru IMM-uri", a declarat Grapini, citată de Mediafax.
    
Ministrul delegat a mai spus că în prezent se lucrează la o lege a IMM-urilor.
    
"Avem pregătită o lege a IMM-urilor. Vrem ca în 2014-2020 să dirijăm către acest sector mai multe fonduri, să încurajăm cât mai mult IMM-urile", a precizat Grapini.
    
Ministrul Maria Grapini a participat, la Timişoara, alături de ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Timişoara şi Arad.
  Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
24 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza