IMM-urile nou înfiinţate ar putea fi scutite de la plata impozitului pe profit

Noua lege a IMM-urilor aduce mai multe scutiri pentru întrepriderile nou înfiinţate.

Adăugat: 30 Iulie 2013
Ultima actualizare:30 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Întreprinderile Mici şi Mijlocii nou înfiinţate ar putea să fie scutite de la plata impozitului pe profit în primul an de funcţionare şi de impozitul pe profitul reinvestit, potrivit proiectului noii legi pentru IMM-uri.

Actul normativ, aflat în prezent în avizare la ministerele implicate, prevede, de asemenea, acoperirea de către stat a 50% din cheltuielile cu asigurările sociale pentru angajaţii în vârstă de sub 25 de ani sau peste 50 de ani, a afirmat secretarul de stat pentru IMM-uri din cadrul Ministerului Economiei, Dan Enache.

El s-a întâlnit, astăzi, cu 20 de manageri din sectorul privat, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

Aceasta va găzdui, lunar, astfel de întâlniri, iar temele următoarelor trei vor fi legate de fonduri europene, internaţionalizarea afacerilor şi fiscalitate.

90% din IMM-uri supravieţuiesc, dar nu se dezvoltă

Peste 90% din întreprinderile mici şi mijlocii se autofinanţează şi reuşesc să supravieţuiască dar nu şi să se dezvolte, este una dintre concluziile principale prezentate în 18 iulie,  la lansarea Cărţii Albe a IMM-urilor.

Este o situaţie îngrijorătoare, consideră Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor prezent la eveniment.

El a adăugat că mai puţin de 20% din firme au crescut din anul 2009 până în 2013. Raportul consemnează şi motivele de optimism.

Micii întreprinzători din România sunt de părere că au parte de un an mai bun pentru afaceri decât anul trecut şi sunt mai încrezători, arată Cartea Albă a IMM-urilor din România lansată joi de Consiliulul Naţional al IMM-urilor.

În comparaţie cu anul 2008, anul în care a debutat criza economică, mai bine de jumătate dintre IMM-uri lucrează la aceiaşi parametri, un sfert şi-au redus activitatea şi aproape 18% dintre patroni şi-au crescut afacerile.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza