Ilan Laufer îl acuză pe preşedintele Iohannis de discriminare

Ilan Laufer, propus pentru ministerul Dezvoltării, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de antisemitism.

Adăugat: 21 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:21 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Ilan Laufer
trimite pe mail

Ilan Laufer, a cărui numire în funcţia de ministru al Dezvoltării a fost respinsă de preşedinte, a făcut, aseară, o serie de acuzaţii la adresa lui Klaus Iohannis.

El consideră că refuzul preşedintelui ar fi un nou act de antisemitism din partea acestuia, dintr-o serie de atitudini de acest fel pe care şeful statului le-ar fi avut în acest an. 

Ilan Laufer: Preşedintele Klaus Iohannis este etnic german şi are o legătură dubioasă din toate punctele de vedere cu Forumul Democrat German din România, moştenitoarea unei organizaţii naziste scoase în afara legii, conform Tratatului de la Paris de după cel de-al Doilea Război Mondial. În istoria României, Nicolae Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pe câţi bani. Voi face o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrucât consider că refuzul preşedintelui Iohannis este o atitudine clară de discriminare, care a debutat cu expresia "nişte evrei", a urmat cu o plângere penală împotriva premierului României şi continuă astăzi cu refuzarea unei propuneri de vicepremier şi ministru al dezvoltării în Guvernul României.  

Până în acest moment, Administraţia Prezidenţială nu a reacţionat la aceste acuzaţii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza