Igor Dodon: Nu sunt antiromân, ci doar antiunionist

Președintele ales al R.Moldova, Igor Dodon, susține că stimează statul român ca stat independent şi suveran și speră ca aceeași abordare să fie si din partea României pentru R.Moldova.

Adăugat: 26 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Igor Dodon, președintele ales al R.Moldova
trimite pe mail

Preşedintele ales al Republici Moldova, Igor Dodon, spune că nu este antiromân, ci doar antiunionist.

El a declarat, însă, într-un interviu pentru TVR, că primele sale vizite după preluarea funcţiei vor fi la Moscova şi Bruxelles, şi nu la Bucureşti, aşa cum se instituise o tradiţie.

"Noi suntem vecini, avem rădăcini istorice comune, suntem fraţi, însă fiecare la casa lui. Eu stimez statul român ca stat independent şi suveran şi sper foarte mult că exact aceeaşi abordare o să fie faţă de ţara mea, faţă de Moldova", a spus Dodon.

Preşedintele ales pro-rus, Igor Dodon, a respins acuzaţiile potrivit cărora moldovenii din străinătate ar fi fost împiedicaţi să voteze.

Radio Chişinău transmite că o instanţă de judecată examinează zeci de contestaţii din diaspora, care reclamă insuficienţa buletinelor de vot. Dodon afirmă că cei 300.000 de moldoveni din Occident au avut la dispoziţie 98 de secţii de vot, în timp ce în Federaţia Rusă, unde trăiesc 500.000, au funcţionat doar 8.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza