Igor Dodon, favoritul sondajelor în al doilea tur

În Republica Moldova, socialistul Igor Dodon este favoritul electoratului în turul doi al alegerilor prezidenţiale, potrivit unui sondaj de opinie publicat, astăzi, la Chişinău.

Adăugat: 7 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit sondajului realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor 55,6% din numărul total de respondenţi l-ar vota pe Igor Dodon în cel de-al doilea tur de scrutin, iar 44,4% pe Maia Sandu, precizează reporterul Radio Chişinău.

Autorii sondajului precizează însă că nu au fost intervievaţi şi reprezentanţi ai diasporei, care ar putea să modifice rezultatele finale ale votului.

În primul tur, 75% din diaspora a votat cu Maia Sandu.

De asemenea, doar 65% dintre cei intervievaţi au declarat că opţiunea lor politică este finală.

Potrivit aceleaşi cercetări, peste jumătate dintre cei intervievaţi consideră că au fost înregistrate încălcări în campania electorală, iar 75% sunt de părere că fraudele influenţează mult sau foarte mult rezultatele alegerilor.

În pofida unor campanii de mobilizare a electoratului, în special a celui tânăr, sondajul arată că intenţia de vot rămâne aproximativ aceeaşi ca şi la primul tur de scrutin, când la urne s-au prezentat puţin peste 49% dintre alegători.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-5 noiembrie, adică imediat după primul tur de scutin, pe un eşantion de 1.075 de respondenţi. Marja de eroare, potrivit autorilor, este de 3%.Autor:
Natalia Zaharescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza