Ieşirea Marii Britanii din UE "nu va afecta relaţiile economice cu România"

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, declară că 14 companii din ţara sa sunt interesate de proiectul laserului de la Măgurele.

Adăugat: 22 Martie 2017
Ultima actualizare:22 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti
trimite pe mail

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va afecta relaţiile economice cu România, declară ambasadorul acestei ţări la Bucureşti.

Excelenţa Sa a anunţat, în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, că 14 companii din ţara sa sunt interesate de proiectul laserului de la Măgurele.

Paul Brummell: Marea Britanie are o mare tradiţie de cercetare. Avem companile specializate în fizica de laser, fizica nucleară. Deci, credem că companiile pot să ajute România şi proiectul ELI-NP.

Reporter: Cum vedeţi evoluiţia, în general, a relaţiilor economice dintre Marea Britanie şi România, în contextul Brexit?

Paul Brummell: Schimburile comerciale bilaterale sunt în creştere, aproape patru miliarde de euro, şi cred că contextul este foarte pozitiv pentru a dezvolta şi mai bine aceste cifre, pentru că Brexit înseamnă că plecăm din Uniunea Europeană, dar nu înseamnă că plecăm din Europa. Suntem o ţară europeană, România este şi o să rămână un prieten pentru noi. Deci, consider că perspectivele sunt foarte bune.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza