Ialomiţianu: Rectificarea bugetară va introduce taxe şi impozite pentru cetăţeni

Democrat liberalul Gheorghe Ialomiţianu susţine că Guvernul va face o rectificare bugetară negativă care va lovi în investiţii, va introduce noi taxe şi va reduce locurile de muncă.

Adăugat: 28 Iulie 2014
Ultima actualizare:29 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Gheorghe Ialomiţianu în studioul Radio România Actualităţi. Fotografie de Alexandru Dolea
trimite pe mail

Fostul ministru de Finanţe, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, susţine că rectificarea bugetară pe care Guvernul Ponta se pregăteşte să o aprobe va duce la scăderea numărului locurilor de muncă în domeniul privat şi la introducerea de noi taxe şi impozite pentru cetăţeni.

Într-o declaraţie pentru Radio România Actualităţi, Gheorghe Ialomiţianu a spus că, din păcate, Guvernul Ponta se află la a 5-a rectificare bugetară negativă, în condiţiile în care veniturile prevăzute în buget nu s-au realizat. 

"Efectele sunt tăierea de cheltuieli şi sunt sacrificate investiţiile. Asta înseamnă că multe firme private care au contracte cu instituţiile publice vor fi blocate, acestea vor reduce locurile de muncă. Mai mult decât atât, am înţeles că se vor tăia bani de la învăţământ, de la transporturi, sunt sacrificaţi şi banii care au fost alocaţi pentru tronsonul Comarnic - Braşov; deci efecte negative în lanţ", a spus Ialomiţianu.

Prima rectificare bugetară aduce bani mai mulți pentru Apărare și Sănătate

Guvernul ar urma să aprobe miercuri prima rectificarea bugetară din acest an, prin care va tăia din bugetul unor ministere pentru a majora cheltuielile cu 2,5 miliarde de lei, în special pentru plata unor arierate şi a unor titluri judecătoreşti.

Bani în plus ar urma să primească Apărarea şi Sănătatea.

Bugetul Ministerului Apărării urmează să fie suplimentat cu 0,2%, pentru a se completa dotarea conform cerinţelor NATO.

Alocările de fonduri sunt aşteptate şi la Ministerul Sănătăţii pentru funcţionarea programelor naţionale de sănătate, inclusiv pentru componenta de îngrijire nou-născuţi prematuri.

Cheltuielile trebuie majorate şi pentru plata unor arierate şi a unor titluri judecătoreşti.

La rândul său, Ministerul Educaţiei solicită fonduri suplimentare pentru susţinerea programului de dezvoltare a învăţământului profesional şi tehnic.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 Iulie 2014
Ultima actualizare:
29 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza