Ialomițianu: Ministrul sănătății ar fi trebuit să aștepte a doua rectificare

Ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, joi, că ministrul Cseke Atilla ar fi trebuit să aştepte şi a doua rectificare bugetară pentru că problemele se rezolvau la Sănătate.

Adăugat: 4 August 2011
Ultima actualizare:5 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

”E o nemulţumire din partea ministrului sănătăţii dusă către Ministerul de Finanţe. Ştiu că este un minister greu, şi al meu este greu, dar nu cred că e normal să dea bir cu fugiţii. A cerut patru miliarde de lei la rectificare, dar noi nu aveam aceşti bani. Trebuia să aştepte şi a doua rectificare”, a afirmat ministrul finanţelor, la un post de televiziune.


Gheorghe Ialomițianu susține, de asemenea, că ministrul sănătăţii şi preşedintele CNAS au fost, la sfârşitul săptămânii trecute (n.r.-vineri), la o întâlnire la sediul Ministerului Finanţelor, unde s-a menţionat că suma acordată Ministerului Sănătăţii la rectificare este de 300 milioane lei.


”I-am spus ministrului sănătăţii că pe măsură ce se înregistrează progrese în plata arieratelor mai punem deoparte 150 milioane lei”, a explicat  ministrul finanţelor.


Ialomițianu:  România s-a angajat în faţa FMI să plătească arieratele din Sănătate până la sfârşitul acestui an


Gheorghe Ialomițianu a mai declarat că anul trecut, la rectificarea bugetară din luna august, au fost alocate 1,9 miliarde de lei pentru Sănătate, însă problema arieratelor nu s-a rezolvat.


”Arierate au apărut şi pacienţii sunt nemulţumiţi. În acest an am dat aproape 17 miliarde de lei la Sănătate iar pacienţii sunt tot nemulţumiţi', a arătat ministrul Ialomiţianu.


Gheorghe Ialomiţianu a susținut, de asemenea,  că a avut o relaţie personală foarte bună cu ministrul Cseke şi că a sprijinit toate iniţiativele acestuia.


Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat,  joi, demisia din funcţie, nemulţumit de sumele alocate prin rectificarea bugetară și de faptul că nu a fost consultat în acest sens de către Ministerul Finanțelor.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
4 August 2011
Ultima actualizare:
5 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza