Ialomiţianu despre achiziţiile publice: Ideea a fost bună, dar s-a venit prea târziu

Opoziţia a primit bine noul pachet privind achiziţiile publice, dar spune că sunt şi prevederi care lipsesc sau care pot fi îmbunătăţite.

Adăugat: 28 Octombrie 2015
Ultima actualizare:28 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Opoziţia a primit bine noul pachet privind achiziţiile publice, dar spune că sunt şi prevederi care lipsesc sau care pot fi îmbunătăţite. Alina Bordeiaşu a obţinut părerile reprezentanţilor PNL şi UDMR.

Deputatul PNL, Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de finanţe, susţine că România nu a dus niciodată lipsă de legislaţie în acest domeniu, doar că ţara noastră nu a respectat procedurile şi termenele stabilite.

El atrăgea atenţia că în cazul în care se va pierde din nou timp cu aplicarea strategiei, există pericolul ca România să nu poată atrage fonduri europene, anul viitor. 

"Aici, România are o problemă şi în situaţia strategiei pregătită de guvern nu se vorbeşte despre proceduri. Sigur că sunt o serie de măsuri bune. Se reduc termenele de organizare a licitaţiilor. Ideea a fost bună, să vină cu strategia, dar s-a venit prea târziu şi o să ne întârzie foarte mult la absorbţia fondurilor europene" susţine Iolomiţianu. 

La rândul său, deputatul UDMR, László Borbély, spune că este bine că în sfârşit guvernul vine cu reguli clare în domeniul achiziţiilor.

Important este ca acestea să fie respectate, adăugă László Borbély . 

"S-au făcut unii paşi, dar dacă noi nu pregătim acum, în primii doi ani perioada care urmează, vom ajunge iarăşi să ne arătăm cu degetul unii la alţii şi să nu consumăm aceşti bani, care ar fi venit de la Uniunea Europeană şi nu afectau bugetul. Noi o să fim la nu mai mult, din păcate, decât 70% din absorbţia fondurilor, a spus László Borbély.

Alina Bordeiaşu mai transmite că ambele formaţiuni din opoziţie susţin dezbaterea în procedură de urgenţă a reglementărilor adoptate de guvern.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza