Hunor: UDMR, un partener de încredere

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la Sfântu Gheorghe, că formaţiunea pe care o conduce este dispusă să intre la guvernare pentru a asigura stabilitatea politică de care România are nevoie.

Adăugat: 25 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Referindu-se la recenta declaraţie a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit căreia USL nu exclude varianta unei guvernări alături de UDMR, Kelemen Hunor a afirmat că acest lucru arată că Uniunea este percepută drept un partener serios şi de încredere.

Amintim, că liderul USL, Crin Antonescu a fost întrebat cu cine va negocia USL modificarea Constituţiei în situaţia în care nu obţine numărul suficient de mandate pentru a aproba revizuirea Legii fundamentale, respectiv două treimi dintre parlamentari.
    
"Atunci când discuţi Constituţia trebuie să o discuţi şi cu cel mai înverşunat adversar politic al tău, deci dacă ARD ia 5,5% din Parlament - ceea ce nu se poate pentru că e alianţă şi trebuie să aibă 9 - sigur că stăm de vorbă şi cu opoziţia, indiferent cât ar fi ea de rarefiată, de fragilă. Pentru a face o majoritate două treimi, dacă nu o avem, sigur că putem să apelăm la UDMR", a răspuns Antonescu la Realitatea Tv.

La prezentarea programului electoral, Hunor a precizat că acesta are două segmente importante:
 drepturile minorităţilor naţionale şi probleme comunităţii maghiare, iar al doilea segment se referă la "problemele generale, economice, sociale şi la acele provocări despre care cred că în 2013-1014 clasa politică românească trebuie să găseasca nişte răspunsuri concrete, pragmatice şi credibile".

Liderul UDMR a subliniat că "amendarea Constituţiei este o prioritate zero".Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza