Hunor: Situația liniei maghiare de la UMF Târgu Mureș, deblocată

Președintele UDMR anunță că elevii maghiari vor avea posibilitatea să dea admitere la UMF Târgu Mureș.

Adăugat: 5 Martie 2015
Ultima actualizare:5 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, președintele UDMR
trimite pe mail

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi, la Târgu Mureș, că în urma întâlnirii avute cu ministrul Educației,  Sorin Cîmpeanu, situația de la linia maghiară a Facultății de Farmacie din cadrul UMF Târgu Mureș a fost deblocată, astfel că elevii maghiari care în toamna acestui an vor sa dea admitere la această facultate, vor avea posibilitatea să o facă.

Kelemen Hunor a spus că după ce delegatia UDMR l-a informat pe Sorin Cîmpeanu despre problemele de la UMF Târgu Mureș si i-a cerut sa găsească o solutie, a fost gasită soluția ca în anul universitar 2015-2016 la linia respectivă să fie 75 de locuri pentru studenții maghiari, așa cum a fost si în anii trecuți.

Președintele UDMR a arătat ca pâna va apărea Hotarârea de Guvern cu aprobarea locurilor pentru anul universitar 2015-2016, pentru fiecare universitate în parte, este vorba doar despre o discuție, dar speră că ministrul își va ține promisiunea.

În urmă cu 3 saptamâni, rectorul UMF Târgu Mures, prof.univ.dr. Leonard Azamfirei anunța că profesorii maghiari ai institutiei superioare de învatamânt au blocat acreditarea programului de farmacie în limba maghiară, astfel că, la acel moment, din punct de vedere legal nu exista posibilitatea să se dea admitere la farmacie, în limba maghiară.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
5 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza