Hunor: Priorităţile României sunt locurile de muncă, salariile şi pensiile

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidat pentru un nou mandat de deputat, crede că locurile de muncă, salariile şi pensiile trebuie să fie priorităţile României după alegerile din 9 decembrie.

Adăugat: 14 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că prioritatea României după alegerile din 9 decembrie trebuie să fie crearea locurilor de muncă şi asigurarea salariilor şi a pensiilor, în condiţiile în care anul viitor vor fi plătiţi instituţiilor financiare internaţionale şapte miliarde de euro.
    
"După alegerile din 9 decembrie, prioritatea numărul unu pentru România, pentru 2013-2014, indiferent cine va câştiga alegerile şi va forma Guvernul, trebuie să fie crearea locurilor de muncă şi asigurarea salariilor, pensiilor şi serviciilor sociale. Anul viitor, România trebuie să plătească circa şapte miliarde de euro, este scadenţa pentru împrumuturile luate în anii precedenţi. Este o presiune uriaşă asupra bugetului statului şi singura posibilitate de a plăti astfel încât cetăţenii să nu aibă nevoie de restricţii şi să nu aibă nevoie bugetul de stat de alte intervenţii brutale este şi rămâne crearea locurilor de muncă, asigurarea veniturilor la bugetul de stat", a susţinut el.

UDMR propune un impozit de solidaritate prin taxarea veniturilor mari

Totodată, Kelemen Hunor a spus că UDMR propune, în strategia sa fiscală şi economică, introducerea din 2013 pentru o perioadă de trei ani a unui impozit de solidaritate de 40% aplicat celor cu venituri anuale de peste 100.000 de lei şi doar pentru suma care depăşeşte acest prag.
    
"Într-o perioadă de criză, persoanele fizice şi juridice care au câştiguri substanţiale pot contribui la echilibrarea inechităţilor din societate pentru a aduce bani la bugetul de stat. Filosofia este că acela care câştigă mai mult, peste o anumită sumă, să aibă o contribuţie mai mare la bugetul la stat. Este filosofia solidarităţii sociale, fără să afecteze cota unică în 99 la sută din cazurile existente. Şi în România o astfel de taxă de solidaritate trebuie acceptată", a menţionat liderul Uniunii.

UDMR mai propune, în strategia fiscală, un nou cod fiscal, care să fie adoptat până la jumătatea anului 2013 şi care să fie aplicat din 1 ianuarie 2014, în condiţiile în care actualul cod fiscal a fost modificat de 90 de ori, aproape de fiecare dată prin OUG, ocolind Parlamentul.
    
De asemenea, UDMR susţine păstrarea cotei unice de 16 la sută şi pregătirea unui studiu de impact pentru o eventuală trecere la impozitarea progresivă, revenirea TVA la 19 la sută şi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu două trepte, în prima etapă cu 3,5 la sută la angajator şi cu 2,5 la sută la angajat, iar ulterior cu câte doi la sută, pentru ambele categorii.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Claudiu Pădurean
Adăugat:
14 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza