Hotărârile privind scenariul de funcționare a școlilor, luate până pe 10 septembrie

Comitetele pentru situaţii de urgenţă vor emite până pe 10 septembrie hotărârile cu privire la scenariul de funcţionare în vederea începutului de an şcolar 2020-2021.

Adăugat: 7 Septembrie 2020
Ultima actualizare:7 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În zilele următoare autorităţile fac ultimele evaluări pentru ca până joi 10 septembrie să se comunice clar cum se vor relua de luni cursurile în fiecare şcoală în parte.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a prezentat astăzi situaţia epidemiologică la nivel naţional, pe judeţe şi localităţi, raportat la ultimele 14 zile.

Cele mai multe, peste 2.700 de localităţi figurează cu o incidenţă relativ redusă a infecţiilor cu noul coronavirus, mai puţin de un caz la mia de locuitori.

Sunt 410 localităţi în care rata de infectare este între unu şi trei cazuri la mia de locuitori şi 43 de situaţii în care se depăşeşte pragul de trei persoane confirmate cu COVID-19 la mia de locuitori.

INSP a publicat pe pagina de internet şi o hartă în care situaţie este evidenţiată prin culorile verde, galben şi roşu.

În Bucureşti, Sectoarele 3, 4 şi 5 sunt zone verzi, cu incidenţă redusă, iar Sectoarele 1, 2 şi 6 sunt zone galbene, cu o rată medie de infectare.

Acestor culori le corespund şi cele trei scenarii de deschidere a şcolilor la 14 septembrie, cu recomandarea ca verde să însemne prezenţa copiilor fizică în clase, galben scenariul hibrid cu învăţare prin rotaţie în clase şi online, iar în cazul localităţilor desemnate zone roşii cursurile să se facă exclusiv online.

Ministerul Educaţiei atrage însă atenţia că modul în care va începe şcoala, scenariul care se va aplica în cazul fiecărei unităţi de învăţământ se va decide nu doar în funcţie de aceste date, ci şi ţinând cont de infrastructura şi de resursele existente în şcoli, atrage atenţia Ministerul Educaţiei.

La propunerea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, Comitetele pentru situaţii de urgenţă vor emite până pe 10 septembrie hotărârea privind scenariul de funcţionare în vederea începutului de an şcolar 2020-2021.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza