Hotărârile privind organizarea alegerilor parlamentare, publicate în Monitorul Oficial

Cele patru hotărâri ale guvernului, care stabilesc ca data alegerilor parlamentare să fie 11 decembrie, iar campania electorală să se desfăşoare între 11 noiembrie şi 10 decembrie, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Adăugat: 8 Septembrie 2016
Ultima actualizare:8 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Hotărârile de guvern care reglementează alegerile parlamentare din acest an au fost publicate în Monitorul Oficial, anunţă AEP.

Cele patru hotărâri ale guvernului stabilesc ca data alegerilor parlamentare să fie 11 decembrie, iar campania electorală să se desfăşoare între 11 noiembrie şi 10 decembrie.

Data de 14 septembrie este ultima zi în care alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţaîn afara ţării pot depune cererile pentru înscrierea în Registrul Electoral, cu menţiunea pentru votul prin corespondenţă sau pentru votul în secţia de votare.

Listele electorale pentru votul prin corespondenţă vor fi întocmite şi tipărite de AEP până cel mai târziu în data de 20 septembrie şi vor fu puse la dispoziţa Poştei Române până pe data de 21 septembrie.

Localităţile din străinătate în care pot să fie înfiinţate secţii de votare precum şi numărul acestora vor fi comunicate MAE de către AEP până cel mai târziu în data de 11 octombrie, iar până în data de 2 noiembrie Autoritatea va stabili sediile secţiilor de votare din străinătate din afara misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, secţiilor consulare şi institutelor culturale.

Suma totală alocată de guvern pentru buna organizare a alegerilor parlamentare este de 227,7 milioane de lei, din bugetele MAI, MAE, AEP, Serviciului Român de Telecomunicaţii şi INS.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza