Hotărârea privind votul în cazul Şova va fi publicată în Monitorul Oficial

Conducerea Senatului urmează să redacteze şi să publice în Monitorul Oficial o hotărâre care să ateste rezultatul votului în cazul Dan Şova.

Adăugat: 9 Aprilie 2015
Ultima actualizare:9 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dan Şova, senator PSD
trimite pe mail

Astfel, această Cameră a parlamentului se va conforma deciziei de miercuri a Curţii Constituţionale, care a admis una dintre sesizările făcute după votul controversat din 25 martie.

Atunci, senatorul PSD, Dan Şova şi-a păstrat imunitatea, deşi majoritatea senatorilor prezenţi au fost în favoarea solicitării DNA de arestare preventivă a colegului lor. 

Pentru a răspunde deciziei judecătorilor constituţionali, Senatul are două variante: publică hotărârea vizând cererea DNA privind arestarea preventivă a senatorului Dan Şova în conformitate cu noul regulament şi cu Constituţia sau publică o hotărâre cu aviz negativ, invocând fostul regulament.

În acest al doilea caz, liberalii au anunţat deja că vor face o nouă sesizare în urma căreia, cred ei, senatorul va rămâne fără imunitate.

Însă PNL mai trebuie să aştepte pentru că în Monitorul Oficial nu a apărut până acum nici o hotărâre pe acest caz.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comunicat deja că această Cameră se va conforma deciziei Curţii Constituţionale, însă nu a spus şi când.

El a comentat şi că această decizie ar schimba cutuma parlamentară, pentru că în cei 25 de ani de la revoluţie parlamentul nu a publicat vreodată în Monitorul Oficial hotărâri negative.

Deocamdată, senatorii au program de lucru în teritoriu, iar apoi urmează o scurtă vacanţă de Paşte.Autor:
Costin Grigore
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza