Hotărârea privind votul în cazul lui Dan Șova, publicată în Monitorul Oficial

în 25 martie, Plenul Senatului a respins cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova, motivând că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi, conform Regulamentului Senatului.

Adăugat: 22 Aprilie 2015
Ultima actualizare:22 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului
trimite pe mail

UPDATE Hotărârea Senatului privind cazul Şova a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Conducerea Senatului a luat act de proiectul de hotărâre redactat de senatorii jurişti cu privire la votul dat în cazul Şova.

Potrivit acestui proiect al Comisiei Juridice, în 25 martie, Plenul Senatului a respins cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova, motivând că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi, conform Regulamentului Senatului.

Preşedintele acestui for, Călin Popescu-Tăriceanu, a semnat documentul, urmând ca el să fie transmis, în cursul zilei de azi, la Monitorul Oficial spre publicare.

"Biroul Permanent nu adoptă hotărâri. Aşa cum v-am spus, conform deciziei Curţii Constituţionale, Senatul s-a conformat prin redactarea hotărârii care a fost luată în 25 martie. Nu este vorba de o nouă hotărâre, ci numai de redactarea ei",  a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

PNL a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională hotărârea Senatului cu privire la cazul Şova.

Potrivit prim-vicepreşedintelui partidului, Cătălin Predoiu, liberalii iau în calcul şi întocmirea unei plângeri penale la adresa preşedintelui Senatului pentru abuz de putere la desfăşurarea votului în cazul aceluiaşi senator.

"Eu cred că atunci când a comis abuzul de putere la desfăşurarea votului în cazul senatorului Şova, domnul Tăriceanu a încălcat şi legea penală. Prima prioritate este să o presăm cumva pe căi democratice, judiciare, obţinerea acestei hotărâri de recunoaştere a literei Constituţiei, motiv pentru care vom şi ataca la Curtea Constituţională formula pe care a găsit-o domnul Tăriceanu. Dar sigur că, în paralel, merită o analiză şi o eventuală plângere penală", a spus Cătălin Predoiu.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza