Hotărârea CCR privind referendumul, citită în Parlament

Parlamentul se reuneşte, la ora 15.00, în sesiune extraordinară pentru citirea hotărârii Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului de la de 29 iulie.

Adăugat: 27 August 2012
Ultima actualizare:27 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii grupurilor parlamentare au declarat că va fi asigurat cvorumul de şedinţă, respectiv 50%+1 din totalul deputaţilor şi senatorilor.

Potrivit preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, procedura în astfel de situaţii este clară şi ea prevede citirea hotărârii CCR de către preşedintele CCR sau de unul dintre judecătorii Curţii.

"Preşedintele Curţii sau un membru al Curţii Constituţionale va citi decizia - motivarea nu se citeşte, doar hotărârea - în faţa plenului reunit. Nu există vot, nu există decât o citire. Plenul se închide, se ia act şi preşedintele de şedinţă, adică eu ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, voi trimite către Monitorul Oficial acest document şi din acel moment preşedintele Traian Băsescu va reveni oficial în funcţia de preşedinte al statului român" a explicat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai precizat că nu există un termen prevăzut de lege, dar după publicarea în Monitorul Oficial, preşedintele Traian Băsescu poate reveni la Cotroceni.

"Nu există un termen stabilit de lege. Eu bănuiesc că în 40, 50 de minute, o oră decizia va fi publicată. De altfel ea se află deja la Monitorul Oficial, dar trebuie transmisă sub semnătura mea, ca preşedinte de şedinţă" a completat Zgonea.

Amintim că marţi, pe 21 august, judecătorii CCR au decis că referendumul s-a desfăşurat corect, dar nu a fost îndeplinit cvorumul de 50 la sută plus unu.

Astfel, într-o şedinţă scurtă a celor nouă judecători, Curtea Constituţională a decis cu şase voturi contra trei, invalidarea referendumului.

Comunicatul integral aiciAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza