Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Integritate

"Fenomenul corupţiei în domeniul achiziţiilor publice este scăpat de sub control pentru că legislaţia şi-a atins limitele".

Adăugat: 20 Martie 2013
Ultima actualizare:20 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fenomenul corupţiei în domeniul achiziţiilor publice este scăpat de sub control, avertizează preşedintele Agenţiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

În opinia sa, legislaţia din acest domeniu şi-ar fi atins limitele.

Declaraţiile au fost formulate la conferinţa de deschidere a proiectului "Combaterea Criminalităţii în domeniul Achizitiilor Publice" desfăşurat de autorităţi române şi europene în cursul acestui an.

Cumpărături cu bani publici, decise în mod fraudulos, prea puţini experţi care pot investiga astfel de cazuri şi modificări frecvente ale legislaţiei, au fost câteva dintre elementele semnalate la această conferinţă.

Horia Georgescu a exemplificat amploarea fenomenului, descoperit în urma unor controale desfăşurate anul trecut.

La aceeaşi conferinţă, reprezentantul Ministerului Justiţiei, George Călinescu a arătat că este necesară includerea unor clauze anticorupţie în contractele care implică bani publici.

Totodată, şeful interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Nistor, a declarat, miercuri, că marile probleme cu care s-a confruntat DNA au fost că în astfel de cauze de fraudare a achiziţiilor publice de regulă nu există sesizări şi că sunt dificultăţi în stabilirea prejudiciului.

Potrivit prezentării şefului interimar al DNA, cadrul legislativ în acest domeniu, din 2006, a suferit 10 modificări.

În opinia sa, frauda cunoaşte o perfecţionare continuă, iar mecanismele sunt complexe.Autor:
Carmen Valică
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza