Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate

"Reacţiile recente ale oamenilor politici la ultimele investigaţii ale Agenţiei sunt interpretate ca şi atacuri directe, intimidări".

Adăugat: 15 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate , Horia Georgescu, a declarat, joi, că reacţiile recente ale politicienilor incompatibili au un efect negativ asupra muncii inspectorilor de integritate şi sunt interpretate ca "atacuri directe, intimidări".

Horia Georgescu a subliniat că Agenţia nu poate să-şi desfăşoare investigaţiile în funcţie de campaniile electorale şi oricum pentru oamenii politici "niciodată nu este un moment bun".

"Noi avem nişte termene legale de care suntem foarte strâns legaţi şi nu putem acţiona altfel decât spune legea. Mai mult decât atât, anul acesta am avut trei campanii electorale, pentru că şi referendumul poate intra în această categorie. Niciodată, pentru politicienii găsiţi cu probleme, nu este un moment bun. Cu siguranţă că dacă am fi făcut publice mai târziu aceste cazuri, s-ar fi spus: de ce acum, de ce nu după campanie? Noi nu putem să ne reglăm o investigaţie în funcţie de campaniile electorale, pentru că ar însemna să nu mai facem niciun dosar", a spus Georgescu la RFI.

Preşedintele ANI consideră că reacţiile recente ale oamenilor politici la ultimele investigaţii ale Agenţiei sunt "forme de intimidare".

"Nu suntem imuni la aceste reacţii. Sunt forme de intimidare. Este inadmisibil pentru reprezentanţi ai statului de rang înalt să prolifereze astfel de poziţii publice, pentru că, vedeţi dumneavoastră, acestea pot fi privite ca o formă de intimidare şi, din păcate, se repercutează negativ asupra muncii noastre şi, de ce nu, a imaginii României în ceea ce priveşte justiţia şi statul de drept .Cu siguranţă că sunt interpretate ca şi atacuri directe, intimidări", a spus Georgescu.

Miniştrii Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi, şi  Liviu Pop, precum şi secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache au fost acuzaţi, în prima zi de campanie electorală, de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate, conflict de interese şi averi nejustificate.

Ei au recţionat imediat susţinând că ANI se implică în campanie electorală şi că acţiunea ANI este "o acţiune strict politică".

Ei a spus că vor ataca în instanţă acuzaţiile şi că de fapt, acuzaţiile ANI reprezintă o "răzbunare politică", având în vedere că vin în prima zi de campanie.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
15 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza