Hillary Clinton promite că se va "îmbunătăţi" sistemul de acordare a vizelor

La întâlnirea dintre şeful diplomaţiei române cu secretarul de stat american, Hillary Clinton s-a discutat şi despre sistemul de acordare a vizelor pentru cetăţenii români.Foto:Agerpres

Adăugat: 14 Septembrie 2011
Ultima actualizare:15 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a spus, marţi , că este nemulţumită de modul în care funcţionează sistemul de acordare a vizelor.  

"Nu sunteţi singura ţară care îşi doreşte schimbarea criteriilor de acordare a vizelor. Polonezii vor acelaşi lucru. Lucrăm la nivelul administraţiei noastre să prezentăm o lege care ar determina o schimbare a criteriilor de acordare a vizelor, dar şi o mai bună interacţiune dintre români şi americani. Până atunci, pentru că această lege trebuie aprobată în Congres, vom lucra îndeaproape cu partea română şi vom oferi asistenţa tehnică necesară pentru îmbunătăţirea procesului de acordare a vizelor în România, a promis secretarul de stat, Hillary Clinton.

Punctul culminant al întâlnirii dintre cei doi oficiali l-a reprezentant  semnarea Acordul privind găzduirea pe teritoriul României a unor elemente din scutul american antirachetă.

Astfel, acest acord a fost semnat  la Washington, de ministrul român de externe, Teodor Baconschi, şi de secretarul american de Stat, Hillary Clinton.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, a explicat că semnarea documentului marchează o nouă etapă a relaţiilor româno-americane. 

"Vizita preşedintelui Traian Băsescu la Washington confirmă abordarea comună privind securitatea globală, iar semnarea acestui acord, care constituie un element central al vizitei, exprimă în mod elocvent angajamentul nostru. De asemenea, se stabileşte o nouă etapă a relaţiei bilaterale şi se confirmă că parteneriatul nostru strategic este puternic, a spus  Baconschi. 

Subiectul scutului antirachetă a fost discutat şi la scurta întrevedere pe care  preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avut-o cu preşedintele României, Traian Băsescu, în prezenţa vicepreşedintelui american, Joe Biden. De menţionat că întîlnirea  dintre cei doi preşedinţi nu a fost anunţată presei.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Septembrie 2011
Ultima actualizare:
15 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza