Hillary Clinton ar putea vizita România în 2012

Secretarul de Stat american Hillary Clinton "aproape a acceptat" o invitaţie la Bucureşti, făcută de ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu.

Adăugat: 25 Aprilie 2012
Ultima actualizare:25 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri, că i-a adresat secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, o invitaţie pentru a participa, în acest an, la Bucureşti, la evenimentul care marchează 150 de ani de diplomaţie românească.

Diaconescu a spus că şeful diplomaţiei americane şi-a arătat interesul pentru această vizită.

Într-o conferinţă de presă, ministrul de externe şi-a exprimat speranţa ca doamna Hillary Clinton să nu se supere pentru că vizita a fost făcută publică înainte de a fi acceptată.

"Vreau să vă anunţ faptul că am invitat o serie de colegi din statele UE şi NATO. Sper să nu se supere că voi face publică o invitaţie aproape acceptată din partea doamnei Hillary Clinton de a fi prezentă la Bucureşti şi a marca împreună un moment semnificativ al acestei aniversări", a afirmat Diaconescu.

Ministrul a specificat că trebuie încă să fie stabilit momentul vizitei şi a estimat că acesta ar putea fi ulterior Summitului NATO de la Chicago din 20-21 mai.

"Da, eu sper că anul acesta pentru că vreau să o legăm de aniversarea diplomaţiei române", a arătat spus Diaconescu.
    
Pe de altă parte, ministrul a recunoscut că a făcut  "prea mult" anunţând această vizită confirmată numai la nivelul de intenţie.

"Şi aşa am făcut prea multe anunţând intenţia de a efectua o vizită în România", a apreciat el.
    
Ministrul Diaconescu a avut săptămâna trecută, la Bruxelles, o întrevedere cu Hillary Clinton, cu ocazia participării la reuniunea miniştrilor de externe şi ai apărării din statele NATO.
    
Diaconescu a prezentat, miercuri, un timbru aniversar lansat de Romfilatelia şi a inaugurat o expoziţie dedicată domnitorului Alexandru Ioan Cuza, organizată de MAE împreună cu Muzeul Naţional de Istorie.
    
Totodată, el a arătat că MAE va mai organiza în lunile următoare şi alte evenimente dedicate acestei aniversări, unul dintre acestea fiind cu ocazia reuniunii anuale a diplomaţiei române, programată în  mod tradiţional la sfârşitul lunii august - începutul lunii septembrie.


 Autor:
Radio România
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Carmen Gavrilă
Adăugat:
25 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza