Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă

Cei mai mulţi acţionari aşteaptă acum începerea procedurilor de listare a companiei la Bursa de la Bucureşti, aşa cum a promis Guvernul.

Adăugat: 27 Iunie 2013
Ultima actualizare:28 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă, a decis, Tribunalul Bucureşti.

După un an în care a trecut printr-un proces de reorganizare, compania a reuşit să obţină profit, iar numărul angajaţilor s-a redus.

Un viitor pas este listarea la bursă a acţiunilor companiei.

La scurt timp după anunţul Tribunalului Bucureşti, titlurile Fondului Proprietatea au înregistrat la bursă o creştere de peste 2%, după cum scrie Ziarul Financiar.

Fondul deţine 20 la sută din acţiunile companiei. Hidroelectrica este, de altfel, cea mai valoroasa participaţie a Fondului Proprietatea, după cea deţinută la OMV Petrom.

Cei mai mulţi acţionari aşteaptă acum începerea procedurilor de listare a companiei la Bursa de la Bucureşti, aşa cum a promis Gvernul.

Este vorba de un pachet minoritar, de 10% din acţiuni, în conformitate cu angajamentele asumate în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional.

Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, a precizat, însă, că listarea la Bursă a Hidroelectrica nu va fi posibilă mai devreme de anul viitor.

Un comunicat al administratorului judiciar anunţă că de la o pierdere de 190 milioane lei pe primele cinci luni ale anului trecut, provocată de contractele preferenţiale cu aşa-numiţii băieţi deştepţi, Hidroelectrica a ajuns acum la un profit record de 399 de milioane lei.

Totodată, în răstimpul de un an în care compania s-a aflat în insolvenţă, personalul a scăzut cu 880 de angajaţi, ceea ce înseamnă o reducere cu 17%.

Au scăzut şi datoriile companie cu peste 580 de milioane de lei.



Autor:
Mihaela Mihai
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Iunie 2013
Ultima actualizare:
28 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza