Hidreoelectrica - Ziua explicaţiilor. De ce a cerut insolvenţa?

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica susţine că prin intrarea în insolvenţă se urmăreşte idenitifcarea problemelor cu are se confruntă societatea, cum ar fi lipsa de lichidităţi.

Adăugat: 19 Iunie 2012
Ultima actualizare:19 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Conducerea Hidroelectrica dă explicaţii pentru cererea de intrare în insolvenţă.

Proasta gestionare a societăţii este, pe scurt, cauza care a dus la un profit mult sub capacitatea unităţii, apreciază preşedintele Consiliului de Administraţie.

El a respins  diversele scenarii care au apărut după ce, în mod surprinzător, Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a solicitat insolvenţa, ca o modalitate prin care să obţină un răgaz în onorarea contractelor, perioadă în care să-şi rezolve problemele.

Remus Vulpescu, preşedintele Consiliului de Administraţie Hidroelectrica, a explicat, marţi,  scopul solicitării de intrare în insolvenţă a companiei şi a spus că administrarea unei societăţi care constată că nu mai poate face faţă din cauza lipsei de lichidităţi unor obligaţii financiare este obligată să solicite tribunalului pronunţarea unei cereri de deschidere a procedurii de insolvenţă.

În felul acesta se urmăreşte identificarea problemelor cu care se confruntă societatea şi găsirea unor soluţii, precum şi aplicarea lor, concrete, prin intermediul unui administrator judiciar.

În felul acesta se urmăreşte reorganizarea activităţii societăţii şi a plăţii tuturor datoriilor.

Nu avem nimic în vedere asociat cu falimentul prin acest demers, a subliniat Remus Vulpescu.

El a catalogat situaţia în care se află Hidroelectrica în acest moment drept consecinţele unui dezastru de management; drept urmare, scopul scopul unic este corectarea acestor probleme.

Insolvenţa nu are legătură cu anularea contractelor bilaterale

Vulpescu a negat, totodată, asocierea cererii de intrare în insolvenţă cu anularea contractelor bilaterale de vânzare a energiei la preţuri preferenţiale, aşa cum se tot vorbeşte în presă. 

"Că s-ar urmări naţionalizarea companiei, sau că s-ar urmări vânzarea companiei, sau că s-ar urmări, în general, orice altceva decât corectarea problemelor cu această companie se confruntă, a căror existenţă este evidentă. Ce nu este evident acum este care sunt exact aceste probleme şi de-asta am cerut protecţia autorităţilor judiciare", a spus Vulpescu. 

El a admis, totuşi, că aprobarea cererii de intrare în insolvenţă exclude posibilitatea listării la bursă a celor zece procente din activele Hidroelectrica, aşa cum fusese prevăzut în înţelegerea cu Fondul Monetar Internaţional.

Înţelegerea prevede că undeva până la sfârşitul anului să se întâmple acest lucru.

Introducerea managementului privat rămâne însă valabilă, se va desfăşura până la sfârşitul lunii, spune Remus Vulpescu.

Reorganizarea societăţii nu va dura mai mult de 18 luni, dă asigurări preşedintele Consiliului de Administraţie, timp în care activitatea societăţii va continua.

Cantitatea de energie nu va scădea, nu se vor închide grupuri de producţie şi nici nu se intenţionează concedieri ale angajaţilor.

Compania producătoare de energie electrică, Hidroelectrica,  a solicitat insolvenţa companiei, în 15 iunie 2012, cazul urmând să fie judecat pe 20  iunie, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Tribunalului Bucureşti.
    
Presa a speculat că Insolvenţa ar putea reprezenta o modalitate prin care compania ar putea opri contractele bilaterale ale societăţii cu "băieţii deştepţi" din energie.Autor:
Roxana Dumitrescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza