Hellvig: SRI este performant pentru că a prevenit orice posibil atentat terorist în România

Directorul SRI, Eduard Hellvig, susţine că serviciul este performant, dar mai are de lucru în ceea ce priveşte transparenţa.

Adăugat: 30 Martie 2016
Ultima actualizare:30 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Eduard Hellvig, directorul SRI. Sursa: sri.ro
trimite pe mail

SRI şi-a făcut datoria pe deplin, iar România este o ţară sigură, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la prezentarea bilanţului instituţiei pe anul trecut.

Şeful statului crede că lipsa unei legislaţii coerente privind securitatea cibernetică rămâne o temă sensibilă, iar reforma nu poate întârzia.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a spus, la rândul său, că serviciul este performant, dar mai are de lucru în ceea ce priveşte transparenţa. 

Prioritatea SRI este securitatea cetăţenilor, a declarat directorul SRI, Eduard Hellvig,

"Suntem performanţi, pentru că am prevenit orice posibil atentat terorist în România. Am sprijinit determinant justiţia în combaterea corupţiei la nivel înalt. Am ţinut sub control extremismul şi crima organizată, am construit un nivel adecvat de securitate cibernetică. Nu suntem perfecţi, pentru că mai avem de lucru în ceea ce priveşte transparenţa activităţii, pentru că nu am atins maximul în gestionarea resurselor", a spus Eduard Hellvig.  

Prezent la bilanţ, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că SRI şi-a făcut pe deplin datoria anul trecut.

"România este o ţară sigură, scutită de incidente de securitate şi terorism. SRI a contribuit esenţial la lupta împotriva corupţiei, care rămâne unul din cele mai sensibile subiecte.  eporter: Pe de altă parte, şeful statului consideră că este nevoie de o reformă legislativă în materie de securitate naţională, în condiţiile în care România are restanţe la acest capitol", a spus Klaus Iohannis. 

Modificările legislative din domeniul terorismului şi noul proiect privind cartelele prepay sunt teme de dezbatere în emisiunea "Probleme la zi", de la Radio România Actualităţi, imediat după Radiojurnalul orei 13:00.
 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza