Haşotti: Laszlo Tokes nu pierde nicio ocazie pentru a defăima România

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, acuză PDL şi pe preşedintele Traian Băsescu, pentru faptul că l-au sprijinit direct pe Laszlo Tokes să ajungă vicepreşedinte al PE.

Adăugat: 12 Februarie 2013
Ultima actualizare:12 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a afirmat într-o declaraţie politică susţinută în şedinţa plenului de marţi că eurodeputatul Laszlo Tokes foloseşte orice prilej pentru a "defăima" România în Uniunea Europeană.

"În acest context politic, am acuzat, acuz şi voi acuza Partidul Democrat şi pe Traian Băsescu că acest Laszlo Tokes a ajuns vicepreşedinte al Parlamentului European cu sprijinul direct şi nemijlocit al PDL şi al lui Traian Băsescu. Mai mult decât atât, a fost decorat acum trei ani de preşedintele Băsescu. Acest Laszlo Tokes, care nu pierde nici o ocazie pentru a defăima poporul român şi România. Nu pun gaz pe foc, în schimb, mi-aş fi dorit să am calităţile unui pompier de serviciu pentru a domoli flăcările aţâţate în contextul aşa-zisului război al steagului'', a spus liberalul.

În opinia lui Haşotti, Laszlo Tokes "s-a amestecat cu voluptate în această ciorbă sau, dacă preferaţi, în acest gulaş de circumstanţă" (referire la incidentul privind arborarea steagului ţinutului secuiesc - n.r.).

De asemenea, senatorul PNL a apreciat că afirmaţiile lui Laszlo Tokes sunt o "ameninţare voalată a unui nou Martie Negru" (referire la evenimentele din primăvara anului 1990 de la Târgu Mureş - n.r.).

"Personal, am vaga bănuială că tare îşi doreşte europarlamentarul să vadă România din nou aruncată în acele zile de groază. Acest simbol sulfuros al Revoluţiei din 1989 este din nou propagandistul dezlănţuit al visatei autonomii teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din aşa-zisul ţinut secuiesc",  a afirmat liberalul, potrivit Agerpres.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza