Harghitenii, cetăţenii care apelează rar 112 pentru sesizarea furtului de lemne

În Harghita, numărul apelurilor cetăţenilor care sesizează eventuale transporturi ilegale de masă lemnoasă la numărul de urgenţă 112 este mult mai scăzut decât în alte judeţe.

Adăugat: 8 Mai 2015
Ultima actualizare:8 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Gheorghe Filip, a declarat că în primul trimestru al anului s-au înregistrat doar 28 de apeluri, dintre care doar trei s-au confirmat.

În urma verificărilor s-au aplicat şase sancţiuni, în valoare totală de 6.000 de lei, şi s-au confiscat aproape zece metri cubi de material lemnos, în valoare de 1.600 de lei.

De la începutul anului, politiştii harghiteni au făcut 305 controale şi au verificat 18 exploataţii forestiere, 21 de instalaţii de debitare, mai multe depozite, dar şi ocoale silvice şi structuri subordonate, precum şi peste 600 de mijloace de transport.

În acest context s-au sesizat 55 de infracţiuni la regimul silvic şi s-a început urmărirea penală pentru alte 112 infracţiuni.

De asemenea, s-au confiscat aproximativ 650 de metri cubi de material lemnos şi au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 63.400 de lei, transmite corespondentul RRA, Angela Bârsan.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza