Hadăr: Dacă profesorii nu îşi vor primi banii, vor fi probleme clare de conflict

Reprezentanţii sindicatelor profesorilor au avut astăzi o nouă discuţie cu premierul Mihai Tudose, întâlnire care a durat aproximativ trei ore.

Adăugat: 28 August 2017
Ultima actualizare:28 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei Alma Mater
trimite pe mail

La finalul discuțiilor, sindicalişii din educaţie au părut mai împăcaţi decât săptămâna trecută în legătură cu preconizatele majorări salariale, care nu vor fi atât de consistente precum sperau ei.

"Banii care vor intra în ianuarie 2018 în bună parte vor fi orientaţi către acoperirea dărilor noastre. De aceea în bună parte s-a recunoscut că aceasta va fi strategia. E drept, nu au ie;it public să spună acest lucru, dar câtă vreme cu noi au discutat aşa ceva e clar că vor folosi această nouă modalitate, pentru că 25 de procente creştere salarială reprezintă ceva, dar în bună parte aceştia sunt folosiţi, aşa cum v-am spus eu, pentru noul sistem de impozitare. Momentan s-a renunţat la ideea de a fi scutiţi de impozite, vorbesc de impozite nu de participare la contribuţii sociale, care se pare că va fi 35% din salariul brut, exact cum am tot precizat eu. De-abia după următoarele creşteri salariale se va vedea o creştere serioasă în buzunarul salariatului", a spus preşedintele Federaţiei Alma Mater, Anton Hadăr.

Profesorii au mai primit asigurări din partea premierului că anul acesta cadrele didactice vor primi integral sau aproape integral drepturile salariale câştigate în instanţă.

Este vorba de 730 de milioane de lei pentru învăţământul preuniversitar şi de 84 de milioane de lei pentru învăţământul superior.

Liderul sindical Anton Hadăr a precizat că în cazul în care profesorii nu îşi vor primi banii, vor fi probleme clare de conflict.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza