Gyorgy Frunda: UDMR nu doreşte modificarea graniţelor

Senatorul Gyorgy Frunda, candidat al UDMR pentru un nou mandat în colegiul nr. 1 Mureş, afirmă că între UDMR şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania sunt mari diferenţe.

Adăugat: 30 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:30 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Gyorgy Frunda a declarat că spre deosebire de UDMR, PPMT  promovează trei concepte contradictorii : autonomia, federalismul şi independenţa Ardealului.

Gyorgy Fruda a reamintit că UDMR nu doreşte modificarea graniţelor statului român.

Liderul UDMR a precizat că  programul Uniunii "susţine autonomia locală şi autonomia teritorială", care reprezintă "exact opusul federalizării" promovate de PPMT.

"PPMT nu poate fi în Parlament împreună cu noi, în nicio ecuaţie. E exclus. Programul UDMR susţine autonomia locală şi autonomia teritorială. Asta este exact opusul federalizării. Federalizarea înseamnă să am landuri sau ceva ca în Germania, cu parlamente locale, cu guverne locale, cu decizii locale. Iar autonomia înseamnă că din puterea parlamentelor naţionale să deleg puteri consiliilor autorităţilor locale, care pot decide în problemele lor. UDMR, în programul său, este pentru autonomie, nu pentru federalizare", a afirmat unul dintre cei mai vechi senatori din Parlamentul României,Gyorgy Frunda .
 
 Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza