Gyorgy Frunda: Constat un dezinteres general faţă de alegeri

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, constată o "decepţie a cetăţeanului faţă de politică", dar îndeamnă electoratul să meargă la vot.

Adăugat: 28 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorul  Gyorgy Frunda,  candidatul UDMR pentru un nou mandat în Colegiul 1 Mureş, afirmă că în urma întâlnirilor cu electoratul a constatat un dezinteres general faţă de aceste alegeri, dar şi o decepţie a cetăţeanului faţă de politică, în general.

Cu toate acestea el i-a îndemnat pe cetăţeni să meargă la vot pe 9 decembrie, transmite corespondentul nostru Raul Matiş. 

"Ceea ce constatăm este un dezinteres general faţă de alegeri. Este o decepţie a cetăţeanului faţă de politică în general şi faţă de viitoarele alegeri parlamentare. Eu fac, pe această cale, un apel la oameni să vină la alegeri, pentru că cel care nu-şi spune cuvântul şi nu alege, nu va avea posibilitatea şi nu are baza morală ca ulterior să reproşeze ceea ce se întâmplă", a spus Frunda.

Sondaj de opinie: Românii nu sunt interesaţi de campanie

Un sondaj IRES arată că românii nu sunt până acum prea interesaţi de campania electorală şi cei mai mulţi nu-şi cunosc candidaţii.

Conform unui sondaj realizat de IRES, în acest moment, 37% spun că ştiu sigur cu cine să voteze, 19% spun că au o idee, dar nu s-au hotărât încă, iar 5% declară că nu vor merge la vot.

Mai puţin de jumătate dintre respondenţi ştiu cine candidează la funcţia de deputat şi puţin peste o treime au aflat care este candidatul de la Senat.

Peste 50% dintre alegători nu au urmărit, până în acest moment, campania electorală a candidatului din colegiul în care votează.

În acelaşi timp, 44% dintre respondenţi susţin că opţiunea lor nu va fi schimbată de campania electorală.

Sondajul a fost realizat în perioada 21-22 noiembrie pe un eşantion de 1.397 de respondenţi de peste 18 ani, la nivel naţional, cu o eroare maximă tolerată de 2,67%Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Raul Matiş
Adăugat:
28 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza