Guvernul vrea să supraimpoziteze lanţul de producţie a energiei și gazelor

Guvernul şi-a propus să supraimpoziteze întregul lanţ de producţie, intermediere şi distribuire de energie electrică şi pe cel al gazelor naturale, mai ales că în această perioadă, în care au crescut preţurile la cele două utilităţi,

Adăugat: 31 August 2022
Ultima actualizare:31 August 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ordonanţa de urgenţă pentru reglementarea pieţei de energie va fi adoptată abia mâine.

Astăzi a fost analizat în şedinţa de guvern acest proiect, prin care se intenţionează protejarea populaţiei, a industriei agroalimentare, a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a investitorilor.

Guvernul şi-a propus să supraimpoziteze întregul lanţ de producţie, intermediere şi distribuire de energie electrică şi pe cel al gazelor naturale, mai ales că în această perioadă, în care au crescut preţurile la cele două utilităţi, intermediarii fac profituri foarte mari.

Exact aceste profituri vor fi impozitate suplimentar.

Guvernul acum analizează ordonanţa de urgenţă care va face această supraimpozitare şi va stabili un preţ de referinţă peste care se va aplica această taxare.

Premierul Nicolae Ciucă spunea că prioritatea este aceea de a proteja populaţia prin păstrarea tarifelor care există deja acum într-un act normativ, dar va proteja şi mediul de afaceri şi investiţiile pentru că ele sunt motorul unei economii sănătoase.

Premierul a mai anunţat că în noua şedinţă de guvern de mâine se va adopta ordonanţa de urgenţă pentru supraimpozitare, iar săptămâna viitoare va fi adoptată hotărârea privind programul de iarnă.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 August 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza