Guvernul vrea să reducă cheltuielile din instituţiile publice

Guvernul discută, miercuri, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care doreşte să diminueze cu 30% cheltuielile în instituţiile publice şi companiile de stat.

Adăugat: 6 Iunie 2012
Ultima actualizare:6 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că proiectul OUG privind reducerea cheltuielilor din instituţiile publice şi companiile de stat a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, pentru a fi aprobat.

Ordonanţa de urgenţă ar urma să interzică instituţiilor publice, regiilor autonome şi companiilor naţionale să mai contracteze servicii de consultanţă şi asistenţă juridică, dacă dispun deja de personal propriu de specialitate.

Premierul Victor Ponta a precizat că vor fi limitate şi plimbările în străinătate. Astfel, potrivit proiectului, cheltuielile de personal şi deplasări vor fi reduse cu 30%.

În consecinţă, miniştrii, secretarii de stat, primarii şi înalţii funcţionari publici vor putea fi însoţiţi în deplasările în străinătate de cel mult două persoane.

O altă prevedere afectează companiile naţionale şi regiile autonome care au înregistrat pierderi în anul precedent.

Acestea nu vor mai achiziţiona tipărituri sau alte bunuri pentru zile festive şi onomastice, cu excepţia acţiunilor de reprezentare şi protocol aferente proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile.

Toate aceste măsuri fac parte dintr-un plan de reducere a cheltuielilor publice, prin care guvernul mizează pentru acest an pe economii la buget de 1,86 de miliarde de lei.

 



Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
6 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza