Guvernul vrea să realizeze trei autostrăzi în parteneriat public - privat

Vicepremierul Viorel Ştefan a prezentat trei proiecte de infrastructură: autostrăzile Ploieşti - Râşnov, în est Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni şi în sud Bucureşti - Craiova - Drobeta Turnu Severin - Lugoj.

Adăugat: 23 Mai 2018
Ultima actualizare:23 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorel Ştefan
trimite pe mail

Construcţia a trei autostrăzi, modernizarea a 15 spitale şi realizarea unui complex medical de anvergură, sunt investiţii strategice pe care guvernul intenţionează să le realizeze în parteneriat public - privat.

Este un nou model de dezvoltare economică, a anunţat, ieri, vicepremierul Viorel Ştefan, care a subliniat că accentul major al guvernării va fi în domeniul investiţiilor.

Vicepremierul Viorel Ştefan a prezentat trei proiecte de infrastructură: autostrăzile Ploieşti - Râşnov, în est Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni şi în sud Bucureşti - Craiova - Drobeta Turnu Severin - Lugoj.

Viorel Ştefan a precizat că autostrada din est o să prevadă şi un pod peste Prut, care va face legătura cu infrastructura rutieră din Republica Moldova, iar Autostrada Sudului va contribui şi la dezvoltarea turismului.

"Autostrada Sudului, în lungime de 550 de km, este un proiect important pentru foarte mulţi investitori care deja au investiţii mari în zonă şi mă refer în primul rând la Craiova, dar şi celelalte zone limitrofe. Să nu uităm că această autostradă va contribui la creşterea potenţialului turistic în Defileul Dunării, în plus, va asigura legătura cu Serbia, Bulgaria, dar şi cu Coridorul IV Paneuropean la Lugoj", a spus  Viorel Ştefan.  

Viorel Ştefan a prezentat şi un alt proiect care se va realiza în parteneriat public - privat.

Este vorba de modernizarea a 15 spitale CFR care sunt administrate de Ministerul Transporturilor.

Tot în domeniul sănătăţii, un alt proiect este construcţia în Bucureşti a complexului medical Carol Davila, care va fi alcătuit din Spitalul Republican, o Facultate de Medicină şi căminele studenţeşti, locuinţe şi spaţii comerciale.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza