Guvernul vrea să modifice Codul administrativ. Ce statut vor avea prefecții și subprefecții

Noile reglementări se referă la statutul prefectului şi subprefectului, aceste funcţii urmând să fie unele de demnitate publică.

Adăugat: 27 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul intenţionează să modifice şi să completeze Codul administrativ printr-o ordonanţă de urgenţă, aflată pe agenda şedinţei de astăzi.

Noile reglementări se referă la statutul prefectului şi subprefectului, aceste funcţii urmând să fie unele de demnitate publică.

Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, s-a pronunţat încă de la începutul lunii ianuarie asupra mai multor aspecte şi în special asupra statutului prefectului şi subprefectului.

Attila Cseke crede că este necesară o schimbare a acestui statut, din înalţi funcţionari publici în demnitari şi nu o dată a spus că este de notorietate faptul că diferiţi politicieni, indiferent de partidul din care provin, ajung să dea concurs pe un post de funcţionar public chiar şi într-o comună, lucru care nu ar fi corect.

În opinia ministrului, ei sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, un guvern politic, votat de parlament, deci atât prefectul, cât şi subprefectul nu trebuie să fie înalţi funcţionari publici, doar demnitari.

Până acum, proiectul de ordonanţă s-a aflat într-o primă lectură în guvern şi pe circuitul pe avizare.

De asemenea, astăzi se va stabili modelul legitimaţiei pentru aleşii locali şi semnul distinctiv al calităţii acestora.

În cadrul şedinţei, va fi completată şi hotărârea de guvern referitoare la programele de sănătate pentru 2017-2018, dar şi un proiect ce vizează completarea normelor prin care instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare pot acorda facilităţii anumitor categorii de debitori.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza