Guvernul vrea amnistie pentru pensionarii care au de dat bani înapoi

Premierul Victor Ponta i-a cerut joi ministrului Muncii, Rovana Plumb, să lucreze la un proiect de lege prin care să fie amnistiaţi pensionarii cercetaţi pentru nereguli în întocmirea dosarelor de pensie.

Adăugat: 31 Iulie 2014
Ultima actualizare:31 Iulie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul va aproba un act normativ pentru amnistia pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasaţi anterior.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Muncii, în şedinţa de joi a Guvernului, să elaboreze un astfel de act pentru a nu se mai ajunge în situaţia în care aceştia să se sinucidă.

"Vreau până la următoarea şedinţă de guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniţi cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluţie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum nişte bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut, sunt chemaţi acum să îşi vândă casele, să...cred că aşa cum am putut să facem pentru funcţionari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligaţia să facem pentru pensionari şi faptul că au trebuit să se întâmple nişte nenorociri, oameni care au fost citaţi pe la diverse instituţii cred că e un lucru regretabil şi vreau să veniţi cu un proiect de lege", i-a spus Ponta ministrului Muncii, Rovana Plumb.

DNA a declanşat o anchetă amplă privind modul în care au fost întocmite unele dosare de pensii pentru handicap, de pensii pe caz de boală şi de ajutoare sociale.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
31 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza