Guvernul va transmite Comisiei Europene prima cerere de finanţare din PNRR

Guvernul va transmite săptămâna aceasta Comisiei Europene prima cerere de finanţare din PNRR, în valoare de trei miliarde de euro.

Adăugat: 30 Mai 2022
Ultima actualizare:30 Mai 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pentru a putea să transmită Comisiei Europene prima cerere de finanţare, România a dus la bun sfârşit trei condiţii: a adoptat un mecanism de control şi verificare a îndeplinirii jaloanelor din PNRR, a încărcat pe platforma Comisiei Europene cele 21 de jaloane deja realizate anul trecut şi a pus la punct un mecanism care va detecta acţiunile ilegale în gestionarea fondurilor din PNRR.

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, a precizat că eventualele acţiuni ilegale vor fi sancţionate potrivit legislaţiei interne:

Marcel Boloş: Auditul PNRR, mecanismul de nereguli, corupţie şi fraudă care poate să apară în cadrul operaţiunilor şi respectiv, proiectelor ce urmează să se deruleze în PNRR în ceea ce priveşte neregulile, acestea vor fi tratate din perspectiva legislaţiei naţionale şi vor fi stabilite amenzi sau alte sancţiuni, care sunt prevăzute pentru nereguli în sistemul legislativ naţional. Foarte important de reţinut pentru beneficiarii PNRR că nu vom mai avea corecţii financiare ca şi în situaţia politicii de coeziune.

Prima cerere de finanţare, pe care Bucureştiul o va transmite Comisiei Europene luni sau marţi, este în valoare de trei miliarde de euro.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Mai 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza