Guvernul va lansa o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la starea de alertă

Se va insista în perioada imediat următoare pe informarea populaţiei cu privire la măsurile, obligaţiile şi restricţiile care se aplică în următoarele 30 de zile.

Adăugat: 16 Mai 2020
Ultima actualizare:16 Mai 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cetăţenii vor fi informaţi despre măsurile pe care trebuie să le respecte în perioada de alertă, printr-o campanie pe care Guvernul o va lansa în curând.

Premierul Ludovic Orban a precizat că de abia după această perioadă, dacă oamenii nu vor respecta regulile, vor putea fi date şi amenzi.

Se va insista în perioada imediat următoare pe informarea populaţiei cu privire la măsurile, obligaţiile şi restricţiile care se aplică în următoarele 30 de zile.

Recomandare iniţială către forţele de ordine este să comunice noile prevederi şi să solicite respectarea lor, abia apoi vor urma sancţiunile, a subliniat Ludovic Orban.

Premierul a amintit că purtarea măştii de protecţie este obligatorie în mijloacele de transport în comun şi în alte spaţii publice închise.

Revenirea la serviciu se face de asemenea cu condiţia respectării unor reguli de prevenire a răspândirii coronavirusului. Ludovic Orban a mai subliniat că, periodic, la două săptămâni, autorităţile vor analiza evoluţia situaţiei şi pot decide posibil de noi măsuri de relaxare a restricţiilor.

Deocamdată sunt permise doar deplasările în interiorul localităţilor sau al zonelor metropolitane, iar în afara lor, se pot face cu motive justificate, precizate într-un nou formular de declaraţie pe proprie răspundere.

Are o singură modificare faţă de cea anterioară, la secţiunea motive justificate, de la punctul 11 - aceasta pentru a oferi posibilitatea de a călători pe distanţe mari şi pentru cumpărături.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza