Guvernul va îmbunătăţi legislaţia care îi protejează pe poliţişti

Premierul Mihai Tudose a spus că statutul poliţistului va fi modificat, astfel încât tot ce înseamnă ultraj şi atac la adresa oamenilor legii să nu mai fie tratat cu uşurinţă.

Adăugat: 10 Decembrie 2017
Ultima actualizare:10 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

Guvernul va îmbunătăţi legislaţia care îi protejează pe poliţiştii aflaţi în exerciţiul funcţiunii.

După o discuţie cu ministrul de interne, premierul Mihai Tudose a spus că statutul poliţistului va fi modificat, astfel, tot ce înseamnă ultraj şi atac la adresa oamenilor legii să nu mai fie tratat cu uşurinţă.

El s-a referit şi la situaţia poliţistului de la Iaşi care a fost rănit grav în timpul unei misiuni.

"Am aflat că poliţistul din Iaşi e un pic mai bine, îi mai trebuie un medicament care înţeleg că nu prea se găseşte, dar vorbind sistemic, lucrurile, după părerea mea, sunt scăpate de sub control, în niciun stat nu poţi să sări cu sabia la un poliţist şi eventual să mai şi povesteşti după aia. Soluţia este cea pe care am început deja să o implementăm, ştiţi că miercurea trecută am avut în primă lectură inclusiv statutul poliţistului, tot ceea ce înseamnă ultraj şi atac efectiv armat la poliţist să nu mai fie tratat cu aşa uşurinţă. Poliţistul să se simtă apărat şi de către statul pe care el în apără în momentul când îşi face datoria. O să vorbesc şi cu ministrul justiţiei, nu este posibil ca un poliţist care este în legitimă apărare, apoi să stea în procese patru ani, cinci ani, tot el, că nu şi-a apărat decât viaţa în exerciţiul misiunii", a spus Mihai Tudose.  

Bugetul pentru anul viitor va avea mai multe fonduri pentru angajarea câtorva mii de poliţişti, a mai precizat primul ministru.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat, acum câteva luni, într-o intervenţie în Parlament, că ministerul pe care îl conduce ar avea nevoie de încă 20.000 de angajaţi, din care aproape jumătate în Poliţie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza